Eğirdir Gölü’ne Taze Kan…


Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ nün 2008 yılından bu yana sürdürmekte olduğu “Eğirdir Gölü’ nü Balıklandırma Faaliyeti” kapsamında, bu yıl 100.000 sazan yavrusu daha Eğirdir Gölü’ ne bırakıldı.

Temmuz ayında ortalama 0,2 gram ağırlığa sahip 100.000 sazan yavrusu enstitümüz havuzlarında beslemeye alınıp, 5 gram ortalama ağırlığa ulaştırılıp göle salındı.

Bilinçsiz avcılık ve göle sonradan aşılanan balıkların etkisi ile, Eğirdir Gölü’ ndeki sazan balığının bitme noktasına gelmesi üzerine, 2008 yılında durumun vehameti göz önüne alınarak Eğirdir Gölü’ nde sazan balığının avcılığı 2012 yılına kadar sirküler kapsamında yasaklandı.

Eğirdir Gölü yönetimi kapsamında, Enstitüde sazan üretimine başlanıp, her yıl göle belli sayıda sazan bırakıldı. Enstitünün sorumluluk sahasındaki gölleri izleme temelinde yürütülmekte olan projeler kapsamında, Eğirdir Gölü’ ne salınan sazan balıklarının gölde belirli bir yoğunluğa ulaştığı gözlemlenmekte ve Enstitünün yürütmekte olduğu faaliyetin amacına ulaştığı sonucuna varılmaktadır.

3 yılda Eğirdir Gölü’ ne toplamda 500.000 sazan yavrusu bırakan Enstitü yetkilileri  balıklandırma faaliyeti ilerleyen yıllarda da devam edeceğini söylediler.Ancak, “taşıma su ile değirmen dönmez” vecizesi gereği, Eğirdir Gölü’ nden faydalanan tüm balıkçıların, av yasaklarına riayet etmeleri bir zorunluluktur. Aksi takdirde gelecek nesillere bırakılacak mirasımız kalmayabilir.”denildi.

DİĞER HABERLER
Karadeniz'de Rapana deniz salyangozu için bilimsel deniz araştırmaları başlatıldı

11 Kasım 2010. 13:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x