100 Milyar Dolarlık Ziyaret


380812

 

 

 

 

 

Havalimanında Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından karşılandı.

 

 

Papa ziyareti ardından Cumhurbaşkanlığı özel bir konuğu daha ağırlıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye geldi.

 

Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 5’inci toplantısına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Putin Esenboğa Havalimanı’nda Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından karşılandı.

 

Putin’in Ankara’da ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

380819

Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılanacak.

 

Siyasi ve ekonomi başlıklarının ön plana çıkacağı görüşmeler için Putin’e kabinesinden 10 bakan eşlik ediyor.

 

Siyasi başlıkların başında Suriye, İŞİD ile mücadele ve Ukrayna geliyor.

 

Ziyaretin ana gündeminde ise, ekonomi ve enerjide işbirliği var. Türkiye ile Rusya’nın, 35 milyar dolarlık ticaret hacminin, 2020’ye kadar 100 milyar dolara çıkarılması üzerinde durulacak.

 

İki ülke arasında tercihli ticaret anlaşması, serbest ticaret anlaşmasının yanı sıra, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması, ticarette bankacılık sistemi, yatırım ve finans aynı zamanda da milli paraların kullanılması yönünde anlaşmalar imzalanacak.

 

Rusya ayrıca Ukrayna’da yaşanan gelişmelerden dolayı kendisine yaptırım uygulayan Batı’ya karşı özellikle yaş meyve sebze ithalatını Türkiye’ye kaydırmayı planlıyor.

DİĞER HABERLER
Türkiye ekonomisi büyüdü

 

Görüşmelerin gündeminde öncelikle yer alacak başlıklardan biri de enerji olacak. Türkiye, Mavi Akım boru hattından gelen doğalgazın miktarının artırılmasının yanı sıra doğalgaz da fiyat indirimi de talep edecek.

 

Enerji alanında el alınacak bir başka başlık Akkuyu Nükleer Santral Projesi’ndeki son durum olacak. Görüşmelerde Akkuyu nükleer santrali ile ilgili çalışmaların hızlandırılması üzerinde durulacak.

 


11 Kasım 2014. 14:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x