Mudurnu Piliç Lezzeti Sadece Mudurnu’dan Yayılacak…


MUDURNU PİLİÇ 200 İŞÇİ DAHA ALACAK

SERDAR KONURALP

Mudurnu Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zühal Daştan, “Mudurnu’daki fabrikamızda yaklaşık 300 kişi çalışıyor, 200 kişiyi daha işe alacağız.Bundan böyle Mudurnu lezzeti Mudurnu’dan bütün ülkeye yayılacak” dedi.

Mudurnu Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki tesislerini su sorunu nedeniyle kapatmak zorunda kaldıklarını belirtirken, tüm üretimlerini Mudurnu’da yapacaklarını bildirdi.Özetle Mudurnu Pilici sadece Mudurnu’da üretilecek

Zühal Daştan, yaptığı açıklamada, firma olarak 31 Aralık’ta Dilovası’ndaki tesislerini kapatacaklarını belirterek, tüm üretimi Mudurnu’ya kaydıracaklarını söyledi.

1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Mudurnu’daki tesislerde çift vardiya günlük 140 bin kesim yapmayı planladıklarını ifade eden Zühal Daştan, “Mudurnu’daki fabrikamızda yaklaşık 300 kişi çalışıyor, 200 kişiyi daha işe alacağız. Tüm üretimi Mudurnu’da yapacağız” dedi.

Zühal Daştan, Mudurnu’da bulunan tesisin tam kapasite çalışacağını dile getirerek, “Tesisimiz çok güçlü. Tam kapasite çalışacak şu an 140 bin adet tavuk kesebilecek alt yapı ve makine parkuruna sahip. Bu sayede Mudurnu’da günde 140 bin adet kesim yapacağız. Dilovası’nda işlerine son verilen insanlar üzülüyorlar. Ama onlara kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeyebilecek kapasitedeyiz. Onlarla mutlaka helalleşeceğiz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Ölen dev balina, artık, bilime hizmet edecek

“Bu sene gümüş ve gümüşe yakın bir yıl yaşadı”

Daştan, tavukçuluğun 2010’da 2009’a göre bir ivme kaybettiğini belirterek, “Tavukçuluk altın yılını 2009 yılında yaşadı. Bu sene gümüş ve gümüşe yakın bir yıl yaşadı. Önümüzdeki yılda paslı teneke gibi görünüyor. Tavukçuluğun ne zaman ne olacağı bilinmez. Bir kaç yıl üst üste iyi gidince, arkadan mutlaka kötü yıl geliyor. Kötü yılda da insanlar zarar ediyor. Bu seferde üretim azalıyor fakat bunu takip eden yılda iyi oluyor” dedi.

Kurban Bayramı’nın her yıl olduğu gibi bu yılda beyaz et sektörünü sektörünü olumsuz etkilediğini savunan Daştan, şöyle konuştu:

“Kurban Bayramı tavukçuluk sektörünü her yıl etkiler. Baksanıza 1 liraya tavuk satıyorlar. İnanılmaz bir kampanya. Zarar ama elindeki mal satamayınca bu malı buzhanelerde dondurmak kolay değil. Mudurnu Tavukçuluk kaliteli olması bakımından çok aranıyor ve vatandaşların öncelikli tercihi. İnsanlar Mudurnu’da yetişen tavuğun lezzetinden çok memnun. Bizim Dilovası’ndaki tesisi kapatmamıza bir kaç sebep vardı. Bu sebeplerden biri buradan giden malı alan insanlar Mudurnu’nun malı gelsin istiyorlardıBundan böyle tüketicinin isteği yerine getirildi.” (Fotograflar:Aydın ÖZPELİT-Çiftlik Dergisi BOLU Bürosu)


3 Aralık 2010. 12:30
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x