Sağlıklı Nesiller İçin Akıllı Çocuk Sofrası


Banvit A.Ş.’nin ilköğretim okullarındaki çocuklar için oluşturduğu, yeterli ve dengeli beslenme eğitimi projesi “Akıllı Çocuk Sofrası”, yenilenen ve zenginleştirilen 2. faz eğitimleriyle İstanbul’da, Ekim ayında yeniden başladı. 2010 – 2011 eğitim döneminde İstanbul’da yürütülecek proje, her sene ayrı bir ilde uygulanmaya devam edilecek…
 
Banvit’in 2008 yılında başlattığı, ilköğretim okullarında eğitim gören çocuklara yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Akıllı Çocuk Sofrası”, 2. faz eğitimleriyle Ekim ayında İstanbul’da yeniden başladı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün danışmanlığı ile hayata geçirilen “Akıllı Çocuk Sofrası” projesinin 1. faz eğitimleri ile geçtiğimiz dönemlerde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir’de 1.082 ilköğretim okulunda eğitim gören 862.080 öğrenciye ve 20.000 civarında öğretmene ulaşılmıştı. Yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra fiziksel aktivite ile temel hijyenin önemi konularında eğitimlerin verildiği proje, tamamlanan yüzyüze eğitimlerinin ardından çocuklarla www.cemilecemile.com isimli proje sitesi üzerinden buluşmaya devam etmişti.
 
Banvit A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Danışmanı Vural Görener ile Banvit A.Ş. Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener’in ev sahipliğinde, 8 Aralık Çarşamba günü Ritz Carton Otel’de gerçekleştirilen ‘’Akıllı Çocuk Sofrası‘’ projesi 2. faz bilgilendirme toplantısına MEB İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Timur Şeyhoğlu ve Ekol Drama Sanat Evi’nden tiyatro sanatçısı Ayla Algan da katıldı.
 
Toplantıda konuşan Banvit A.Ş. Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener; “Projemizin 2. fazında, çocuklara verdiğimiz bilgilerin daha akılda kalıcı olmasını sağlamak için drama ve oyun yoluyla eğitim yöntemini seçtik. Üstelik sadece bu eğitimlerle kalmayıp imkânı olan okullarda oynanan fantastik bir tiyatro oyunuyla beslenmenin doğruları ve fiziksel hareketin önemini daha iyi kavramalarına çalıştık. Son aşamada tüm okullarda  yürütülecek kulüp çalışmalarıyla çocuklara yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili farklı projeler hazırlatarak bu konu üzerinde daha fazla düşünmelerini sağlayacağız. Hedefimiz Akıllı Çocuk Sofrası ile yeterli ve dengeli beslenme bilincini artırabilmek ve eğitim yılı sonuna kadar İstanbul’da 300.000 çocuğumuza ulaşabilmek.
 
Bu arada projemizin 2. faz çalışmalarını yürütürken önemli ve bizim için çok sevindirici bir gelişme yaşadık. Şöyle ki verdiğimiz eğitimin özetini içeren, yeterli ve dengeli beslenme konusu ile ilgili hazırladığımız ve çocuklara dağıttığımız kitapçık M.E.B Talim Terbiye Kurulu tarafından değerlendirilerek, İlköğretim okulları öğretmen ve öğrencilerinin başvurabileceği kaynak kitap olarak kabul edildi. Evlere de giren bu kitapçıklar sayesinde ebeveynlerin de beslenme bilgilerini güncelleyeceklerini umuyoruz.
 
Maalesef dünyadaki trende uyarak ülkemizde de özellikle çocuk yaşlarda obezite eğilimi giderek artıyor. Günümüzde yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam yüzünden obezite ve buna bağlı sağlık sorunu yaşayan pek çok çocuk var. Bu açıdan hem çocukların hem de ebeveynlerinin yeterli ve dengeli beslenmenin temel ilkelerini öğrenmelerinde ve uygulamalarında büyük yarar var. Banvit olarak bu proje ile ülkemizde daha sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Ancak bizim attığımız bu tohumların yeşermesi için birçok resmi kurumun birlikte hareket etmesi ve özellikle okul kantinlerindeki abur cubur satışının kontrol altına alınması gerekli” dedi.
 
2010 – 2011 eğitim döneminde sadece İstanbul’da gerçekleştirilecek eğitimler, belirlenen okullarda 4 aşamada yürütülecek. İlk aşamada formasyonlu 22 profesyonel eğitmen tarafından verilecek eğitimler drama ve oyun yöntemiyle aktarılıyor.
 
İki hafta sonra aynı okullara yapılacak 2. ziyaretle farklı oyunlarla bu eğitimlerin kısa bir tekrarı yapılarak, bilgilerin daha da pekiştirilmesi sağlanıyor. 
 
“Ekol Drama’dan fantastik bir çocuk oyunu…” 
 
Aynı hafta tiyatro salonları uygun olan okullarda eğitimin ana fikrini vurgulayan fantastik bir tiyatro oyunuyla çocuklara, öğrendikleri bilgileri bir de görerek anlayabilmeleri imkânı veriliyor. Uzun ve özverili bir çalışma ile Ekol Drama Sanat Evi tarafından hazırlanan bu oyun geleceğin dünyasında geçiyor. Hayal güçlerini harekete geçirerek hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlayacak bu oyunu şimdiye kadar seyreden çocuklar çok sevdi.
 
Son aşamada ise okullarda Akıllı Çocuk Sofrası “gönüllüleri” aracılığıyla kulüp çalışmaları yürütülecek. Bu aşama beslenme bilincinin öğrencilerde tam olarak yerleşmesi için yıl boyunca hem okullarda hem de www.cemilecemile.com sitesinde yapılacak çalışmaları ve yarışmaları kapsıyor. Projenin son fazı sayesinde Akıllı Çocuk Sofrası tam anlamıyla sürdürülebilir bir özellik kazanıyor.
 
Banvit, bu yıl sadece İstanbul’da uygulanmaya başlanan Akıllı Çocuk Sofrası 2. faz eğitimlerini her sene ayrı il veya illerde yürütmeye devam edecek.

DİĞER HABERLER
Keskinoğlu'nun Asya Başarısı

9 Aralık 2010. 19:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x