Banvit, Diyetisyenlere Sağlıklı ve Güvenilir Piliç’i Anlattı


1460222_620691021302489_944383693_n

 

 

Dünya Diyetisyenler Günü’nde 250 diyetisyen İstanbul’da Banvit’in evsahipliğinde Feriye Lokantasında düzenlenen gecede ‘sağlıklı ve güvenilir piliç’ için buluştu.

 

‘Dünya Diyetisyenler Günü’nde 250 diyetisyen İstanbul’da Banvit’in evsahipliğinde Gıda sektörünün önde gelen üreticilerinden Banvit diyetisyenler ile İstanbul’da biraraya geldi .

 

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener’in açılış konuşmasını yaptığı gecede Banvit’in üretim süreci ve uygulanan kalite güvence sistemlerinin yanı sıra piliç üretimi ve yetiştiriciliği ile ilgili özel sunumlar gerçekleştirildi. Uzmanlar, diyetisyenleri antibiyotik kullanımından yemlerin içeriğine kadar pek çok konuda bilgilendirerek kulaktan dolma bilgilere karşı dikkatli olmaya çağırdı…

2329 (1)

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener ile Banvit Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener’in ev sahipliğini yaptığı organizasyonda; Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Genetik Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Faruk Balcı piliç üretimi ve yetiştiriciliği, Banvit Kalite Güvence Direktörü ve Gıda Mühendisi Çiğdem Kızılay Karaoğlu ise Banvit’in üretim süreci ve uygulanan kalite güvence uygulamaları hakkında diyetisyenlere özel bir sunum gerçekleştirdi.

 

İstanbul’daki 250 diyetisyenin katıldığı organizasyonla ilgili konuşan Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, daha sağlıklı beslenen bir toplum olmamız adına emek veren diyetisyenleri ‘6 Haziran Diyetisyenler Günü’ gibi anlamlı bir günde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

DİĞER HABERLER
Buyurun size NAPOLİ... Kocaman bir Mahmutpaşa

Banvit_YesilAmbalaj_BB

Diyetisyenlerin toplumun bilgilendirilmesinde büyük bir role sahip olduğunu vurgulayan Ömer Görener, “Diyetisyenlerimizin sağlıklı beslenme ile ilgili taşıdığı bu misyon, bizim misyonumuzla çok anlamlı bir şekilde örtüşüyor. Diyetisyenlerimiz danışanlarına sağlıklı tüketim hakkında yol göstererek, yaklaşık yarım asırdır faaliyet gösteren bir firma olarak bizler de sağlıklı gıdalar üreterek bu misyonu taşıyoruz. Ancak zaman zaman kulaktan dolma bilgilerle, bilimsel gerçeklere dayanmayan, spekülatif açıklamalar sonucunda piliç üretimiyle ilgili maalesef bir algı karmaşası oluşturuluyor. Piliç eti, toplumumuz için çok değerli, sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir protein kaynağı. Bilinçli veya bilinçsiz olarak yapılan açıklamalar kimi insanlarımızın ve büyüme çağındaki çocuklarımızın bu değerli protein kaynağından mahrum kalmasına yol açabiliyor. Bizler de hem diyetisyenlerimizin akıllarındaki olası soru işaretlerine cevap verebilmek hem de bu yolla doğru bir bilgilendirme yapabilmek adına bu özel organizasyonu düzenlemek istedik. İleride dileyen diyetisyenlerimizi üretim sürecimizi yerinde göstermek adına Bandırma’daki üretim tesislerimizde de ağırlamayı istiyoruz” diye konuştu.


3 Temmuz 2014. 14:17
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x