Çocuklar Balık Ekmek Şenliğini Sevdiler


 STG, KEMALPAŞA AYŞE HASAN TÜRKMEN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE BALIK-EKMEK ZİYAFETİ SUNDU

 

“BALIK YEME ALIŞKANLIĞI KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILMALI”

 

12011 yılından bu yana 18 okulda balık-ekmek şenliği düzenleyen STG, Kemalpaşa Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’nda 550 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti verdi. Balık-ekmek şenliği sırasında konuşma yapan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri tam gaz sürüyor. 2011 yılından bu yana 18 okulda balık-ekmek şenliği düzenleyen STG, Kemalpaşa Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’nda 550 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti verdi.

 

Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, “Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2011’den bu yana İlköğretim okullarında balık-ekmek şenlikleri düzenliyoruz. Sağlıklı nesiller için sağlıklı besinler tüketmek gerekiyor. Balık-ekmek şenliği bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde, çünkü çocukların küçük yaşta balık yeme alışkanlığının oluşması ve çok sağlıklı bir besin olan balığın faydalarını geleceğimiz olan genç nesillere aktarmanın sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu düşünüyoruz ” şeklinde konuştu.

 

Sağlıklı Yaşamak İçin “Haftada İki Gün Balık, Yaşam Boyu Sağlık”

 

4Türkiye’de kişi başı balık tüketimini 15 kg’a çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Demir, “Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak gerekiyor. Türkiye’de kişi başı balık tüketimi 8-9 kg. seviyesinde, dünya ortalaması 16 kg. en zeki insanların olduğu, mucitlerin çıktığı Japonya’da ise 65 kg. Çocuklarımızın zeki, akıllı çocuklar olabilmesi için haftada en az iki öğün balık tüketmesi gerekiyor. Dünyadaki birçok üniversitede yapılan araştırmaları gösteriyor ki haftada en az 1 kez balık yiyen çocukların IQ oranı yüzde 25 daha üstün. Balık yemeye başlayan ve düzenli olarak haftada 3 kez yiyen çocukların zekası artıyor. Derslerinde daha başarılı oluyorlar. Haftada en az bir kez balık yiyen çocukların algılama ve dikkat yetisi gelişiyor. Haftada en az iki gün balık, yaşam boyu sağlık sloganımızla tanıtım çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kemalpaşa Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’ndaki 23 Nisan Kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Balık-ekmek şenliğinde Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üye firmalarından temin edilen levrek balığı ekmek arası şekilde ikram edildi. Balık-ekmek şenliği sırasında öğrencilere STG logolu yapboz, kalem, balon ve balık yemekleri kitapçıkları dağıtıldı.

 

 

2Kutlamalar sırasında Kemalpaşa Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir ve Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu Müdürü Namık Kemal Ertaş’ın yanısıra, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Murat, Ulucak Jandarma Karakol Komutanı Mehmet Matur, Ulucak İlkokulu Müdürü Kenan Aydın, Damlacık İlkokulu Müdürü Ahmet Kaya ve Yemniş İlkokulu öğretmen ve öğrencileri bulundu.

 


DİĞER HABERLER
Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Tebliği
19 Nisan 2013. 16:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x