DSÖ işlenmiş ete karşı uyardı


0,,18475915_303,00

 

 

 

 

 

Dünya Sağlık Örgütü, sosis ve jambon gibi işlenmiş et ürünlerine karşı uyardı. Örgüt, bu ürünlerin kansere yol açabileceğine dikkat çekti.

 

Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı jambon, sosis ve diğer işlenmiş et ürünlerinin kanser hastalığına neden olabileceği uyarısında bulundu.

 

Ajans, bu tür ürünlerin düzenli olarak günde 50 gram tüketilmesinin bağırsak kanseri riskini yüzde 18 artırdığına işaret etti. Uzmanlar, kırmızı etin de kansere yol açma ihtimalinin bulunduğunu kaydetti.

 

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı Christopf Wild, elde ettikleri sonuçlar doğrultusunda et tüketiminin sınırlandırılması tavsiyesinde bulundu.

 

Araştırma ekibinde yer alan 22 uzmanın 800’den fazla et tüketimi ile ilgili çalışmayı değerlendirerek bu sonuçlara ulaştığı belirtildi.

 

© Deutsche Welle Türkçe


Yazan - 27 Ekim 2015. Kategori MANŞET, GIDA, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x