Orta Asya Cumhuriyetlerinden Temsilcilere “İzmir Tarımı” Anlatıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü altında faaliyet gösteren Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Gıda Güvenliği Merkezi, geçtiğimiz aylarda Ankara’da gıda güvenliği ile ilgili bir eğitim düzenledi
Gıda Güvenliği Eğitim Programı kapsamında bu eğitimin devamı niteliğinde 2 hafta sürecek olan(2-14 Haziran)programın ilk haftasında İzmir’de çeşitli firmalara ve Orta Asya Cumhuriyetlerinden gelen misafirlerle birlikte, işletmelerde üretilen ürünlerin neler olduğunu, nasıl üretildiklerini, kapasiteleri ve işleme prosedürleri hakkında bilgi sağlanması amaçlanıyor.
Afganistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’dan gelen misafirlerin Müdürlüğümüzü ziyaretinde ise konuklara Müdürlüğümüz faaliyetlerinin yanı sıra İzmir ilinde üretilen ürünlerin neler olduğu, çiftçilik faaliyetleri, üretim hacimleri, ihracat ürünlerinin neler olduğu, pamuk, zeytin, incir, kiraz vs. gibi ürünler hakkında bilgiler verildi.