Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Azaldı
Ticari süt işletmelerince Mayıs ayında 768 737 ton inek sütü toplandı
Toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,8 azaldı.
Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 109 865 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %5,6 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 53 626 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %6,6 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 5 150 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,4 arttı.
Yoğurt üretimi 97 910 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,7 artış, ayran üretimi ise 53 356 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,4 artış gösterdi.
Ayrıca kaymak üretimi 2 912 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 471 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 4 023 ton, yağsız süt tozu üretimi 4 582 ton, tereyağı üretimi ise 3 696 ton olarak gerçekleşti.
Süt ve süt ürünleri üretim istatistikleri, ticari süt işletmelerinden derlenmektedir.