Sütaş, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde üreticilerle bir araya geldi


 

 

 

Tarım ve hayvancılıkta, üreticilerin önemine dikkat çekerek, kadın çiftçileri üretim konusunda bilinçlendirmek ve ‘Kaliteli Süt Üretimi’ konusunda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla Sütaş, Dünya Kadın Çiftçiler Günü‘nde üreticilerle buluştu.

 

 

Sütaş Karacabey ve Aksaray Entegre Tesisleri’nde düzenlenen buluşmada Kadın Çiftçilere, ‘Kaliteli Süt Üretimi’ konusunda eğitim verdi. Tarım ve Hayvancılık faaliyetlerindeki yenilik ve gelişmelerin üreticilerle buluşturulmasının kaliteli üretim ve verimliliği artırmak, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak açısından son derece önemli olduğunu belirten Sütaş yetkilileri, ekimden hasada kadar ürünlerin doğal usullerle yetiştirilmesi konusunda üreticilerle sohbet ederek, Sütaş çiftliklerindeki faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Dünya Kadın Çiftçiler günü kapsamında düzenlenen buluşmada, kadın çiftçiler Sütaş’la bir araya gelmekten çok mutlu olduklarını ve kaliteli süt üretimi hakkında öğrendikleri bilgileri kullanacaklarını belirttiler.

 

Sütaş, Eğitim Faaliyetleri ile Sektörünün Gelişimine Katkıda Bulunmaya Devam Ediyor

 

Sütaş, ‘Çiftlikten Sofralara’ entegre iş modeli kapsamında hayata geçirdiği sütçülük merkezlerinde süt üreticilerine, öğrencilere ve girişimcilere uygulamalı eğitim veriyor. Sütaş’ın entegre tesislerindeki uygulamalı eğitim merkezlerinde verdiği bu eğitimlere şu ana kadar 20 bine yakın süt üreticisi katılarak Bakanlık onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı. 30 binden fazla öğrenci, süt üreticisi ve girişimci de çiftlikleri ziyaret ederek danışmanlık hizmeti aldı.

Diğer Haberler:
Valiler kararnamesi yayımlandı

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve üniversitelerle iş birliği yaparak Türkiye’nin her yerinden süt üreticilerine eğitim programları düzenleyen Sütaş, bu eğitim programlarında, hayvan sağlığı, bakımı ve beslenmesinden barınak şartlarına kadar süt hayvancılığına ilişkin bütün konularda doğru bilgi ve örnek uygulamalarla, sütçülüğün gelişmesini, çiğ sütün verimliliğinin ve kalitesinin artmasını ve tüketicilerin sağlıklı süte ulaşmasını hedefliyor.

 


Yazan - 18 Ekim 2017. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı