Yemek sanayicisi et vergisine isyan etti


İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik, kesilmiş etteki gümrük vergisinin yüzde 30’lar seviyesine indirilmesi gerektiğini belirtti.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 5 milyar dolar ciroya sahip, doğrudan 400 bin, dolaylı olarak 1 milyon kişiye istihdam sağlayan, günde 8 milyon insanı doyuran, 7 bin 500 yemek sanayicisinin faaliyet gösterdiği hazır yemek sektörünün tekrar yükselen et fiyatlarından olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Kesilmiş etteki yüzde 75’lik gümrük vergisinin tekrar yüzde 30’lar seviyesine indirilmesini isteyen Çelik, yemek sanayicilerinin ve tedarikçilerin çok zor günler yaşadığını, birçok kurumun son yaşanan kurlardaki artışlardan ve ekonomideki olumsuzluklardan kötü yönde etkilendiğini ifade etti.

Milliyet’in haberine göre,Sadık Çelik, kur yükselişine ve yerli et üretiminin hala tüketimi karşılayacak seviyeye gelememesine bağlı olarak fiyatların Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi tekrar tırmanışa geçtiğini işaret ederek, özellikle Kurban Bayramı öncesi besiye çekilen kurbanlık hayvanların da talep karşılama yetersizliğine ayrıca neden olduğunun altını çizdi. Çelik, piyasanın dengeye gelmesi ve spekülatörlerin devreye girmemesi için hükümetten, geçen sene yaptığı müdahaleyi, korumacı tavrı yinelemesi yönünde talepleri olduğunu bildirdi.

 

 


Yazan - 26 Ağustos 2011. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x