Tavuk suyuna çorba ilaçtan daha faydalı!


Gripten kolunuzu kaldıracak haliniz kalmasa bile son enerjinizi de tavuk suyu çorba pişirmeye kullanın ve iyileşin! ”
 
İnsanlarla temas halindeyseniz; vaktinizin bir kısmını burun çekerek, öksürerek, hapşırarak geçirmeniz kaçınılmazdır. Soğuk algınlığına yakalanmaktan kurtulmanın herhangi bir yolu yoktur. Soğuk algınlığını, tam anlamıyla tedavi de edemezsiniz. Ama daha çabuk kurtulmanızı sağlayan bazı yöntemler vardır. Üç yöntem, bu süreci hızlandırmak için gerçekten de etkilidir. Bunlar, soğuk algınlığının süresini 5 ya da 3 güne düşürebilir. O yüzden, hastalandığınızı hissettiğiniz ilk anda bunlardan birini yapın:

Günde 4 kase için

1. Tavuk çorbası: Günde dört fincan için. Annemin tarifindeki malzemelerin, ateş düşürücü özellikleri var. Bunlar, akyuvarların solunum yollarınıza göç edip ateşlenmeye yol açmasını engelliyor. Tavuk çorbası, sümük oluşumunu da engelliyor. Ayrıca sıcaklığı ve buharı burnun açılmasına yardım ediyor.

2. C vitamini desteği: Günde dört defa, bol suyla 500 mglık vitamin alın. Nasıl işe yaradığı bilinmiyor ama araştırmalar yaradığını gösteriyor.

3. Çinko takviyesi: Altı saatte bir, bir tablet alın. Bağışıklık sisteminizin çalışmak için çinkoya ihtiyacı var. Ama hastalığa karşı önlem olarak çinko tabletleri içmeyi alışkanlık haline getirmeyin. Çünkü günde 100 mgdan fazla çinko almak, bağışıklık sisteminize zarar verir. (Her tablette 13-20 mg. arası çinko var.) Bu arada, ellerinizi yıkamayı ve alkol bazlı bir el dezenfektanını sık sık kullanmayı da unutmayın. Her ne kadar soğukalgınlığını önleyemeseniz bile hastalığa yakalanma riskini düşürmüş olursunuz.

DİĞER HABERLER
Tekkeköy Belediye Kesimhanesi, “İşletme Onay Belgesi” aldı

Tavuk Suyu Çoba Malzemeleri;

1 adet tavukgöğsü

1 adet orta boy soğan

8 su bardağı su

Damak tadınıza göre tuz

Terbiyesi için,

1 adet yumurta sarısı

1 Türk kahvesi fincanı un

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı,

Soğanın kabuğunu soyun.

Tavukgöğsünü bol suyla yıkayın.

Çorba tenceresine; 8 su bardağı su, kuru soğan, tuz ve tavukgöğsünü alın.

Tavuk yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan tavuk ve bütün soğanı delikli kepçe yardımıyla tencereden alın.

Tavukgöğsünü çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve tekrar çorba tenceresine alın.

Kâsede; yumurta sarısı, limon suyu, un ve çorba tenceresinden alacağını 1 kepçe tavuk suyunu iyice karıştırın.

Karışımı yavaşça tencereye ilave edip hızlıca karıştırın.

Çorbayı bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Not: Kuru soğan; tavuğun keskin kokusunu almak için kullanılmıştır. Haşlama işlemi bittikten sonra soğanı atınız ve çorbaya ilave etmeyiniz.


18 Şubat 2011. 10:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x