Kümes ruhsatları Bolu’da siyaseti hareketlendirdi


Ak Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun “CHP Bolu Milletvekili Tanju ÖzcanÖzcan ‘İngiliz Siyaseti’ yapıyor”

Ak Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın 20 günlük Amerika seyahatinden sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşerek sorunları çözüme kavuşturduğunu söylemesinin hedef saptırmaya yönelik bir girişim olduğunu vurguladı.

Ak Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun Bolu’da 25 yıldır çözüm bekleyen ruhsatsız tavuk kümesleri konusunu, gerek il başkanlığı gerekse milletvekili seçildiği günden itibaren çok ciddi bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

Ercoşkun; “Bolu’nun kan ağlayan yarasına sahip olan üreticiler bir anlamda kaderlerine terk edilirken, sorunda her gün ötelendi. Çözüm noktasında ilk adım olarak konunun muhataplarıyla yani, öncelikli kümes sahipleri, entegre tesisler, Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri, İl Özel İdaresi, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve yerel bazdaki tüm muhataplarla görüştük. Bolu’da yaptığımız çalışmanın ardından 26 Temmuz’da Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ile aynı gün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile konunun detaylarını paylaştık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile 6 Ağustos tarihinde konunun sosyal güvenlik boyutunu görüşerek çözüm yolları aradık. Sayın bakanımız Faruk Çelik’ten, yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısından önce konuyu, ilgili 4 bakan ile görüşerek masaya yatıracağının sözünü aldık. Son olarak 7 Ağustos tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile konuyu paylaştık. Sayın Bakanımız Faruk Çelik, ilgili bakanlarla görüşerek konuyu Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirerek 8 Ağustos’ta İmar Kanunu’yla ilgili Kanun Hükmünde Kararnamenin çıkarılmasını sağlamıştır.” Dedi. Daha önceden yapmış oldukları görüşmelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yapı denetim konusunun çıkartılacak bir kararname ile çözüme kavuşturulabileceğini belirttiklerine dikkat çeken Ercoşkun; “ Çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararnamede de kümesler yapı denetimlerinden muaf tutulmuştur. Sayın bakanımız da daha önceden ceza yazılan 66 kümesin ve ruhsat problemi bulunan kümesler konusunun meclisin açılmasından sonra çıkartılacak kanun teklifi ile yeni düzenlemeyle çözüme kavuşturulabileceğini belirtmiştir”. Dedi.

DİĞER HABERLER
Marketlere 'ucuz et' satışı başlıyor

 Özcan başarımızı sahiplenmeye çalışıyor

Ak Parti olarak Bolu’nun öncelikli sorunlarının çözümüne 12 Haziran seçimlerinden sonra hız vermelerine rağmen, CHP bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın konuların çözümünde hiçbir şey yapamayacak olmanın vermiş olduğu psikolojik baskı ile seçmenine yalancı duruma düşmenin sıkıntısını yaşamaya başladığına dikkat çeken Ercoşkun; “ Bolu’ya olan sorumluluğumuz gereği sorunları dikkatle ele alırken, CHP Milletvekili Tanju Özcan ilk iş olarak 20 günlük Amerika seyahatine çıkması sorunları ne kadar ciddiye aldığını ortaya koymuştur. Tanju Özcan’ın 10 Ağustos’ta Amerika’dan döndüğü bilinmesine rağmen, 8 Ağustos’ta Bakanlar Kurulunun İmar Kanununu çıkartması ve 17 Ağustos’ta Resmi Gazetede yayınlanan kanun hükmünde kararnameyi “ben çalıştım, çıkarttırdım” demesi hiçbir şekilde izah edilemez. Tanju Özcan’ın 20 günlük Amerika seyahatinden sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşerek sorunları çözüme kavuşturduğunu söyleyerek konuyu sahiplenmeye çalışması Bolu Milletvekiline yakışmamıştır. Tanju Özcan bu yaklaşımı ile hem parti içi hem de kamuoyundan tarafına yüklenen eleştirilerden ‘İngiliz Siyaseti’ yaparak hedef saptırma yoluna gitmiştir. Meclis’te yemin ettiği günden itibaren Bolu halkına her konuda önerge verdiğini söyleyen Tanju Özcan, meclisin kapalı olmasına rağmen önergelerini nereye ve kime vermektedir? Bolu halkını önerge verdiğini söyleyerek kandırmaya ve oyalamaya çalışan Özcan’ın bu davranışı konuları ve vatandaşları ne kadar ciddiye aldığının göstergesidir. “ diye konuştu. Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun sözlerini şu şekilde tamamladı; “Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümü olan 2023 için önemli hedefler koyan, geçmişin ayak bağlarına takılıp kalan ve yerinde sayan bir Türkiye’nin olmaması için gece gündüz çalışan Ak Parti iktidarında, bugüne kadar sığ siyaset anlayışını hiç ama hiç benimsemedik. Bu anlamda, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a kısır çekişmelerin arkasından siyaset yapmasının yanlış olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Tanju Özcan’ın benimsediği siyasi anlayışın ne Bolu’ya ne de mensubu bulunduğu siyasi partiye hiçbir katkısı yoktur. Belirlediğimiz öncelikli sorunların çözümü için Ankara’da yaptığımız çalışmaların detaylı açıklamasını ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.”Bolu Olay

DİĞER HABERLER
Kümes Hayvancılığı Üretimi, Kasım 2015

 


2 Eylül 2011. 09:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x