Torba İle 26 Şarap Fabrikası Kapanmaktan Kurtuldu


TAPDK’nın çıkardığı içki yönetmeliği ile getirilen yasaklar ve Başbakan Erdoğan’ın “Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar içiyorlar” sözleri tartışma konusu olurken, AKP Meclis’teki torba yasada şarapçıları sevindirecek bir düzenlemeye imza attı. 26 şarap firması kapanmanın eşiğinden döndürüldü.

Vergi ve prim borçlarını yapılandıran torba yasa tasarısına son dakikada şarap firmalarını yakından ilgilendiren bir düzenleme de eklendi. Komisyon Başkanvekili AKP Manisa Milletvekili Recai Berber’in önergesiyle, şarap firmalarının iflas bayrağı çekmelerinin önüne geçildi. Önergeye CHP Muğla milletvekili Gürol Ergin de destek verdi.

26 ŞİRKET İFLASIN EŞİĞİNDEYDİ

Tütün ve alkollü içkiler piyasasını düzenleyen yasada 2008 yılında yapılan bir değişiklikle herhangi bir içki firması hakkında dava açılması halinde “Yargılaması devam edenlerin dağıtım belgesi iptal edilir” hükmü getirildi. Dağıtım belgelerinin iptaliyle birlikte, aralarında dünyaca ünlü şarapların üretiminin yapıldığı Denizli’deki bir çok firmaların da bulunduğu 26 şarap fabrikası üretimini durdurma aşamasına geldi.  Uzun zaman alan dava süreciyle birlikte çok güç şartlar altında kalan bu şarap firmalarından bazıları çalışanlarını işten çıkarmaya başladı.

Tora yasaya giren yeni düzenlemeyle birlikte, şarap firmaları da kurtuldu.  Bu maddeye göre, dağıtım belgesinin iptali için, mahkeme kararının kesinleşmesi gerekecek. Sadece hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olan firmaların dağıtım belgesi iptal edilecek. Dava devam ederken böyle bir işlem, halk sağlığı ve tütün ve alkol piyasasını bozucu yönde herhangi bir kanıt oluşması halinde ve mahkemece yapılabilecek

DİĞER HABERLER
Geliştirilen özel ayçiçeği gübresi yüksek verim sağladı

16 Ocak 2011. 09:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x