ET VE ET ÜRÜNLERİ

İlk ‘Helal Et’ Sertifikası Aytaç’ın Oldu

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kırmızı ve beyaz et üretiminin İslami kurallara uygun olarak yapıldığını gösteren ”Helal Et” belgesini Türkiye’de ”ilk kez” Aytaç’a verdi. Aytaç tarafından yapılan açıklamada, kırmızı ve beyaz et üretiminde ”TSE Helal Et” sertifikasını almaya hak kazanan Aytaç Entegre Et Üretim Tesislerinin, bugüne kadar hijyen ve İslami esaslara uygun olarak gerçekleştirdiği üretimini bu […]

Endonezya’lı Genç Dönerimizle Asya’da “Yılın Girişimcisi”Oldu

TÜrkiye’yi görmeyen Endonezya’lı genç kurduğu döner zinciri ile Asya’da yılın girişimcisi oldu. Yıllar önce Katar’da tadına baktığı Türk döneri, Endonezyalı genç girişimciyi ihya etti. 28 yaşındaki Hendy Setiono, öğrencilik yıllarında dünyayı merak eden, harçlıklarıyla farklı ülkeleri gezen bir genç. Katar sokaklarında “Turkish kebab” diye bağıran ses onun hayatının dönüm noktası. Bir Türk’ün sahibi olduğu bu […]

Et Balık Kurumu Bayi Seçmede Zorlanıyor

Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir için yeni franchising başvuruları alacak. Alınan bilgiye göre, kurum, başvuruları uygun görülmeyen veya tamamlanamayan İstanbul’da Beşiktaş, Sarıyer, Maltepe, Tuzla, Başakşehir, Sultanbeyli ve Arnavutköy ilçeleri, Ankara’da Çankaya ilçesi Yıldız semti ile Eskişehir ve Bursa’da yeni franschising başvuruları alacak. Franchising yöntemiyle şube açmak isteyen yatırımcılar, […]

Kırmızı Et Fiyatlarının Kaderi “Tüp Danalar”da

Avustralyalı Wellard şirketinin ortaklarından Yüksek Ziraat Mühendisi Sinan Öğün, embriyon transferi ve suni tohumlama yöntemleri ile damızlık üretimini artırmak için çalıştıklarını söyledi.   Sinan Öğün, Zirve Üniversitesi bünyesinde kurulan Ortadoğu Sürdürülebilir Hayvancılık, Biyoteknoloji ve Agro Ekoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (ZUHAM) kaliteli hayvan sağlayacaklarını belirtti. Özel ekip gelecek Genetiği muhafaza ederek senede bir doğum yaptırmanın […]

Mehdi Eker: Et fiyatlarını cebimden takip ediyorum

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et fiyatlarında bütün Türkiye’yi günlük olarak cep telefonundan takip ettiğini belirterek, ”Türkiye’de 13 vilayette karkas etin ortalama kilogram fiyatı bugün 15,42 lira” dedi. Eker, İstanbul Fuar Merkezi/CNR Expo’da düzenlenen 19. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yeryüzünde tarımın ilk yapıldığı coğrafyada bulunduğunu söyledi. 2010 […]

Kumkapı’da 5 bin kişi balık ekmeğe koştu

Geleneksel Tarihi Yarımada Balık Festivali yapıldı Fatih Belediyesi ile Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği’nin (KUMDER) işbirliğiyle bu sene sekizincisi yapılan Geleneksel Tarihi Yarımada Balık Festivali Kumkapı Meydanı’nda yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişiye balık ekmeğin dağıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. KUMDER Başkanı Kemal Duranoğlu, Başkan Mustafa Demir’in göreve geldiği günden beri Kumkapı esnafına […]

EBK’tan Kırmızı ete 4 liralık zam

EBK kırmızı etin fiyatını 1 ila 4 lira arasında artırdı. ANKARA – Et ve Balık Kurumu (EBK), kırmızı etin fiyatına 1 ila 4 lira arasında değişen oranlarda zam yaptı. EBK Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Kaya, yaptığı açıklamada, döviz fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak canlı hayvan fiyatlarının arttığını belirterek, ”Döviz artınca yem fiyatları arttı. Bu da canlı […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.