ET VE ET ÜRÜNLERİ

EBK “2 yıl sonra et ithalatı durur”

Et ithalatının iki senede duracağını öngören EBK Müdürü Ulubaş, Türkiye’nin bunun üstesinden gelecek güçte ülke olduğunu söyledi Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, ”Gönlüm arzu eder ki bu ülkenin yaylalarında yetişmiş, bu ülkenin besicileri tarafından yetiştirmiş hayvanlar kesilsin, tüketicilerle buluşturulsun” dedi. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki TİGEM Türkgeldi Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nde satışa sunulan ithal […]

Gelen turistik tercihi beyaz et

Bir turistin günlük yeme-içme karnesi Antalya’ya tatil için gelen bir turist, otellerde günlük 110 gram kırmızı et, 180 gram beyaz et, 80 gram deniz ürünü, 75 gram sebze, 70 gram meyve tüketti. Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD) Başkanı Aydın Özdemir, Antalya’ya gelen 10 milyonu aşkın turistin yiyecek içecek tüketimini değerlendirdi. Dernek olarak 12 turistik tesiste […]

Kurbanlıkta rekabet kızıştı

İster kredi kartına 12 taksitle alın, ister eve teslim olsun! Müşteri kazanmak için her yolu deniyorlar! Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan hayvan üreticileri, besi çiftlikleri ve marketler, kredi kartına 12 ay taksit, yerinde kesim, internetten sipariş ve eve teslim gibi farklı hizmetlerle müşteri çekmeye çalışıyor. Kurban Bayramı’na az bir süre kala Kurban pazarları ve […]

Et Balık Kurumu Fiyatlarını İndirdi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Et ve Balık Kurumu fiyatlarda indirime gitti. Avustralya, Brezilya ve Meksika’dan ithal edilen canlı hayvanların kilosu 10 lira yerine 9,6 TL’den satılacak. Lüleburgaz’da bulunan tarım işletmesindeki satışların bugünden itibaren başlayacağını bildiren EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, İstanbul Avrupa yakasında bulunan mağazalar ile Sultangazi ve Esenyurt’ta üç gün sonra kurbanlık temin […]

Piliç lezzetinin doruğu”KİEVSKİ” için sıcak bir mekan

Samimi ve mütevazi bir mekan: Ayaspaşa Rus Lokantası Taksim’den Gümüşsuyu’na inerken yolun her iki yanındaki farklı mimari yapılar yurt dışındaymışsınız hissi yaşatır. Sanki Türkiye’de değil, bir Avrupa şehrindeymişsiniz gibi… Görkemli binalar, eski ahşap yapılarla dolu özel bir semttir burası. Ayaspaşa da bu semtin tarihe tanıklık eden yerlerinden biri… Konsolosluklara, lüks apartmanlara, yabancı mutfaklarıyla ünlü restoranlara […]

Namet Fao Ödülünün Sahibi Oldu

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Namet’e ödül layık görüldü NAMET’ten yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:”Dünya Gıda Günü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Türkiye Temsilciliği ve Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası işbirliği ile 18 Ekim 2011 tarihinde Grand Cevahir Otel Kongre Merkezin’ de, “Küresel Gıda Fiyatları […]

KOCA “KIRMIZI ET’TEKİ KRİZİ BEYAZ ETLE UCUZA KAPATTIK

Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, kırmızı ette yaşanan pekçok olumsuzlukları büyük ölçüde beyaz etle telafi ettiklerini söyleyerek  halkın daha ucuza protein ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. Bu konu ile ilgili olarak açıklama yapan Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, beyaz et sektörünün sürekli bir şekilde kendini yenilediğini  söyleyerek, ”Üretim hız kesmeden devam etmektedir.Bu hareketlilik gelecek sürelerde de devam […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.