Bu yazının amacı, otlatmalı tavukçuluk için çok başarılı bir örnek olan Fransız “Label Rouge” et tavukçuluğu hakkında tanıtıcı bilgiler vererek, bu tarz üretim modellerinin ülkemizde de gelişmesi için katkı sağlamaktır.
Tavuk yetiştirmek ve üretmek için sağlıklı bir gezegen, tatlı su, verimli toprak ve temiz hava gerekir. Tavuk eti sektörü; sürekli yenilik yoluyla ve hayvan sağlığını titizlikle koruyarak su, tarım arazisi, elektrik, sera gazı ve diğer değerli kaynakların kullanımını önemli ölçüde azaltmayı başardı. Son 50 yıldır dünyada tavuk eti sektörü daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için kendini […]
80’li yıllardan bu yana AB başta olmak üzere pek çok batı ülkesinde, çevre ile dost ve hayvan refahına daha çok önem veren kanatlı hayvan üretim sistemleri gelişmiştir ve bunların ürünleri raflarda yerini almıştır.
İstanbul Fuar Merkezinde yapılan VIV Turkey 2023 organizasyonunda Zootekni Federasyonu ve Bilimsel Tavukçuluk Derneği de toplantı ve değerlendirmelerde bulundu.
Tavukçuluk sektörünün en büyük buluşmalarından biri olan VIV Turkey fuarı 2023 yılında sektör paydaşlarını bir araya getirdi. 2019 yılından bu yana pandemi koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyen organizasyon 6-8 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşiyor. Yaklaşık üçte biri yabancı firmalardan oluşan toplam 363 firmanın katılımıyla gerçekleşen VIV Turkey 2023, Ana Fuaye’de Tarım ve Orman Bakanlığı […]
Sağlıklı beslenmede yumurtanın önemi büyük…
PhD öğrencisi Tom Berghof, beyaz yumurta tavuklarından bulunan geniş spektrumlu, doğal antikorların fonksiyonları ile ilgili çalışmalarında