SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Teksüt, ürünlerini Avrupa’ya ihraç etmeye başladı

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ürünlerini Avrupa’ya ihraç etmeye başladı. Teksüt, başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki 8 ülkeye Çeçil, Örgü, Dil gibi yöresel ve Süzme, Çubuk, Misket gibi yerel peynirler gönderiyor. Tam 22 yıldır kesintisiz olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne süt ürünleri ihraç eden Teksüt, Avrupa Birliği’nin Türk süt ürünlerine uyguladığı yasağı […]

Sütün geleceği, Dünya Süt Zirvesi kapsamında İstanbul’da konuşuluyor

Dünyanın 8. ve Avrupa’nın ise 3. büyük süt üreticisi olan Türkiye, bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenen Dünya Süt Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Sütün geleceğinin ele alındığı zirvenin 2. gününde açılış konuşmacısı olan Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, zirvenin Türkiye’nin üretim potansiyelini dünyaya göstermek için büyük bir fırsat olduğunu aktardı. Her yıl Uluslararası Sütçülük Federasyonu […]

TVHB’den 1 Haziran Dünya Süt Günü açıklaması

Sütün en kolay ulaşılabilen gıda olduğunun altını çizen ve süt üretiminin toplumsal refaha katkı sağladığını belirten Ali Eroğlu ayrıca ülkemizde süt tüketiminin yeterli düzeyde olmadığının da altını çizdi.

“Süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yapanlarla etkin mücadele sağlanmalı”

25–26 Nisan 2019 tarihlerinde İzmir’de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen 2. Ulusal Sütçülük Kongresine yoğun ilgi gösterildi.

Yeme yüzde 10 zam, süt fiyatları sabit

Ülkemizin Tarım yazarlarından ve gazetecilerinden Ali Ekber Yıldırım sosyal medya hesabından yeme yüzde 10 zam yapıldığını duyurdu. Zammın nedeninin hammadde fiyatlarındaki artış olduğunu vurgulayan Yıldırım ayrıca süt fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitlendiğini de söyledi.

Süt Beyazdır, Masumdur, Alnımızın Akıdır, Lekelemeyin!

Son günlerde süt hakkında çıkan iddialara Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin cevap verdi. Şahin, yazısında son zamanlarda çıkan spekülatif iddiaların nedenini anlamakta zorluk çektiklerini, yetiştiricilerin ve veteriner hekimlerin binbir zorluklarla en kaliteli şekilde tüketiciye ulaştırdıkları sütün zan altında bırakılmaya çalışılmasını eleştirdi. Sütün, tüketicilerin en kolay ulaşabileceği protein kaynağı olduğunu da belirten Şahin, bu […]

Dizdar: Cezvede kaynatılan kutu süt neden patlar?

  Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, son günlerde sosyal medyada gündem oluşturan “Patlayan Kutu Süt” hakkında kendi kişisel internet sitesinde aşağıdaki açıklamayı yaptı.     Kutu sütlerin cezve içinde ısıtılması sonucu patlamaları sosyal medyada ciddi karşılık buldu. Konuyla ilgili üreticiler “bu durumun o ürün serisine özel olabileceği, ama genel bir durum olmadığı” şeklinde açıklamalar yaptı. Ne […]