Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ

Mantar ekonomisi dünyada yıllık %7 artış beklenen bir sektör

Gıdalarımız açısından mantarlar sebzeler arasında yer alsa da, ne hayvanlar ve ne de bitkiler aleminde değillerdir.

Bitki Bazlı Et, Süt, Balık Konusunda Nerelerdeyiz?

Dünya tarımsal üretimi artırmak zorunda. 2050 yıllarında genel gıda gereksiniminin %70, deniz ürünleri talebinin ise %100 daha fazla olmak durumunda.

AB Yeşil Mutabakatında Sancılar

AB Aralık 2019 tarihinde açıkladığı Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) ile 2050 yılında iklim-nötr ilk kıta olmayı hedeflemiştir.

Üniversitelerden Beklentilerimiz

Toplum, üniversitelerden araştırma konusunda öncelikle çözüm önerileri sunan, gerçek dünya problemlerine odaklanan ve toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen araştırmalar bekler.

Kenevirin Geri Dönüşü

Kenevir tarımı 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına girdi. O dönemde kenevir tekstil ve tıbbi amaçlar için yaygın olarak yetiştirilmiştir.

Sinop Tarımında Yapısal Değişim Gereksinimi ve Bir Modeli Önerisi

Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ Teknoloji ile geliştirilen robotların, yapay zekânın, tarımda insan gücünü en aza indireceği beklenmektedir. AB’de de şimdiden tek bir kişi ile yüzlerce hayvanı barındıran işletmeler oluşmaya başlamışsa da, tarımda insan gücü en önemi unsurdur. Tarım işletmelerinde işletme sahibi ve ailesi ülkenin çiftçi nüfusunu oluşturur. Nepal, Nijerya, Habeşistan gibi ülkelerde hala nüfusun % […]

Onarıcı Tarım Nedir?

Artan nüfus, hızla ortaya çıkan küresel ısınma gibi gerçekler karşısında bu üretim ortamına sahip çıkılması kaçınılmazdı.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.