Prof. Dr.Tülin Aksoy

Körpe, Ya da kart Tavuktan Başka Seçeneğimiz yok mu,Bilim Bu Konuda Ne Diyor?

Prof.Dr. Tülin AKSOY, Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, ANTALYA tulinaks@kdeniz.edu.tr     GİRİŞ     Tavukçuluk sektörünü ve ürünlerini sorgulayan/karalayan bazı açıklamalar tüketici talebini olumsuz yönde etkilemektedir. Bunu yakın çevremizden, istatistiksel verilerden ve özellikle 2 hafta önce gazetelere verilen ilanlardan anlıyoruz. Günümüzde bilgiye ulaşmak da, yaymak da dolayısıyla enformasyon/dezenformasyon da kolay. Bu karmaşada ve […]

Organik Tavukçuluk Sahtekarlıktan mı İbarettir?

  TÜKETİCİLERİN VE ÜRETİCİLERİN ÖRGÜTLENMESİNİN KONUYLA İLGİSİ VAR MIDIR?   Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA tulinaks@akdeniz.edu.tr           Normalde tanesi 20-30 kuruş olan kafes tavuğu yumurtasını gübre ile bulaştırıp 80-90 kuruşa satmak da, 2 TL’lik çıkma tavukları organik tavukmuş gibi 25 TL‘ye pazarlamak da sahtekârlıktır ve ahlaksızlıktır. […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.