SAĞLIK

Tuz Tüketimi ve Gıda Etiketlerinde Bildirimler

  “Tuz Tüketimi ve Gıda Etiketlerinde Bildirimler”   Ferda Bitlislioğlu Gıda Mühendisi Devletler, tüketicinin korunması için çeşitli tedbirler almaktadır. Bu çalışmalarda başlıklardan biri de kardiyovasküler hastalıklar açısından alınacak tedbirlerdi. 2002 yılında, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO), bir Dünya Sağlık Raporu yayımlar. Raporda, tuz tüketiminin azaltılmasının sağlık açısından önemine dikkat çekilmektedir. DSÖ’nün üst düzey karar alma organı […]

Avrupa’da Salmonella Endişesi Artıyor!

     Avrupa’da yumurta kontaminasyonu vakalarında yaşanan artışla birlikte Salmonella vakalarında görülen azalma trendi durdu. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA)’nun ortaklaşa açıkladığı rapora göre; Avrupa’da Salmonella kaynaklı enfeksiyonlarda yaklaşık on yıldır devam eden azalma trendi, yumurta ve yumurta ürünlerinden kaynaklı olarak kesintiye uğramış durumda. 2016 yılı verilerine […]

Sağlığa zararlı gıda ürünlerine “Kırmızı Damga” geliyor

     Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından Tekirdağ Çorlu’da Unilever İş İlkokulunda öğrencilere yönelik yapılan etkinlikte konuşan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Eski zamanlarda özellikle benim gençliğimde sokak oyunları vardı. Şimdi elinizde telefon, önünüzde bilgisayar, karşınızda televizyon dolayısıyla eskisi kadar sokak oyunu kalmadı” dedi.   Ülkemizde şu anda 3 milyondan fazla obez olduğunu belirten […]

Bitkisel ürünler: Zehir olmasın şifa olsun

     Sağlıklı bir yaşam sürmek için bitkisel ürünlere rağbet her geçen gün artıyor. Burada önemli olan ise uzman önerisi ile kontrollü tüketim. Cilde sürülen bitki yağları, zayıflamak için içilen bitki çayları ve bitkisel ilaçların bilinçsizce kullanımı sağlığımız için risk oluşturduğunu dile getiren Beslenme ve Fitoterapi uzmanı Başak İnsel “ Bilinçsiz tüketilen her şey gibi […]

Tarım ve Orman Müdürlüğünden Kızılay’a Kan Bağışı

    Sosyal fayda sağlama ve farkındalık yaratmayı amaçlayan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kızılay’a kan bağışı ile destek oldu. Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte kök hücre ve kan bağışı hakkında personele bilgilendirme yapıldı. Kök hücre ve kan bağışının birçok insana umut olduğu ifade edilirken, kan bağışının sağlık açısından faydalarına dikkat çekildi. […]

İzzet Murat: Akılcı ilaç kullanımın temelinde veteriner hekimler vardır.

    Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Antibiyotik Direnci Farkındalık Haftası” münasebeti ile bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, halk sağlığını tehdit eder hale gelen “antibiyotik direnci ve akılcı antibiyotik kullanımı” hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile her yıl 18 Kasım gününü içine alan hafta “Antibiyotik Direnci Farkındalık Haftası” olarak belirlendiğinin altı çizildi.   Bolu Tarım […]

Ateşoğlu: 2040’ta her 10 kişiden 1’i diyabetli olacak

      Diyabet hastalığı her geçen gün artıyor. Türkiye, 2035 yılında 11.8 milyon diyabet hastası ile dünyada 9’uncu sırada yer alabilir. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü temasının bu yıl ve gelecek yıl için ‘Aile ve Diyabet’ olarak belirlendiğini ifade eden Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, sağlıklı bir diyabet yönetimi sağlanmasında […]