SAĞLIK

Tarım ve Orman Müdürlüğünden Kızılay’a Kan Bağışı

    Sosyal fayda sağlama ve farkındalık yaratmayı amaçlayan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kızılay’a kan bağışı ile destek oldu. Tarım ve Orman Müdürlüğü kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte kök hücre ve kan bağışı hakkında personele bilgilendirme yapıldı. Kök hücre ve kan bağışının birçok insana umut olduğu ifade edilirken, kan bağışının sağlık açısından faydalarına dikkat çekildi. […]

İzzet Murat: Akılcı ilaç kullanımın temelinde veteriner hekimler vardır.

    Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Antibiyotik Direnci Farkındalık Haftası” münasebeti ile bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, halk sağlığını tehdit eder hale gelen “antibiyotik direnci ve akılcı antibiyotik kullanımı” hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile her yıl 18 Kasım gününü içine alan hafta “Antibiyotik Direnci Farkındalık Haftası” olarak belirlendiğinin altı çizildi.   Bolu Tarım […]

Ateşoğlu: 2040’ta her 10 kişiden 1’i diyabetli olacak

      Diyabet hastalığı her geçen gün artıyor. Türkiye, 2035 yılında 11.8 milyon diyabet hastası ile dünyada 9’uncu sırada yer alabilir. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü temasının bu yıl ve gelecek yıl için ‘Aile ve Diyabet’ olarak belirlendiğini ifade eden Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, sağlıklı bir diyabet yönetimi sağlanmasında […]

Gizli gizli şeker içtiğinizi biliyor muydunuz?

  Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu farkında olmadan tükettiğimiz şekere karşı uyarıda bulundu.     Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı yetişkin bir insanın günde en fazla 12 adet, 4-6 yaş arasındaki bir çocuğun ise 8,5 adet küp şekere denk şeker alabilme hakkı olduğunu ifade ederken, “Bu miktardan daha fazla şeker tüketimi kalp krizi, diyabet, […]

Çevreci ürün ve hizmetlere Çevre Etiketi

  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, çevreci ürün ve hizmetlere özel “Çevre” etiketi uygulanması için Resmi Gazete‘de 26 maddelik bir yönetmelik yayımladı.       “Sürdürülebilir çevre hedefleri doğrultusunda, yaşam döngüsü boyunca çevresel etkileri azaltılmış ürün veya hizmetleri teşvik etmek, tüketicilere doğru ve bilimsel temeli olan bilgi akışını sağlamak için gönüllülük esaslı çevre etiketi sistemi oluşturmak […]

Gıda Güvenliği Derneği: Şarbon Bilgilendirme Notu

  Bu bilgi notu Gıda Güvenliği Derneği, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Veteriner Hekimler Derneği ve Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü işbirliği ile hazırlanmıştır.   Şarbon nedir? Şarbon, Bacillus anthracis adlı bakterinin yaptığı bir enfeksiyon hastalığıdır. Antraks ismiyle de bilinen şarbon özellikle sığır, koyun, keçi ve deve gibi otçul memeli hayvanların bir hastalığı olmakla beraber insanlarda, diğer […]

Ankara Valiliğinden ‘şarbon’ iddialarına yalanlama

Ankara Valiliğince, “Mamak ilçesinde şarbon hastalığı görüldüğü” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, “Mamak ilçesinde şarbon hastalığı çıktığına” dair kaynağı belli olmayan iddiaların yer aldığı hatırlatıldı. Yapılan incelemede, 9 Eylül itibariyle, Mamak ilçesinde herhangi bir şarbon vakasına ve bulgusuna rastlanmadığı belirtilen açıklamada, ayrıca yetkili […]