SAĞLIK

Tüketici Güveni için “Tek Sağlık” konsepti

  Elanco’nun Global Ortak Değer Yaratma ve Tek Sağlık Danışmanı bayan Maria Zampaglione, 6. Gıda Güvenliği Kongresinde, “Tüketici Güvenini Kazanmak için Tek Sağlık Yaklaşımı” adlı bir sunum yaptı. Kendisiyle yapılan söyleşiyi paylaşmak istiyoruz. Bayan Zampaglione, önce 6. Gıda Güvenliği Kongresi hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum.   MZ: Kongrenin 2 güne yayılan ve 3 ayrı salonda 70’e […]

Beyaz etin raf ömrü uzadı

DENİZLİ (AA) – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde yapılan bilimsel çalışma ile meşe pelitinden elde edilen ekstraktın, beyaz etin raf ömrünü uzattığı ve doğal antioksidan kaynağı olduğu belirlendi. PAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ramazan Gökçe, Dr. Öğr. Üyesi Haluk Ergezer ve yüksek lisans öğrencisi […]

Gerçekten doğal mı?

  GDO’lu yemlerle beslenen hayvanların sütünden elde edilen yoğurt paketlerinin üzerine “doğal” yazmanın serbest olduğunu ya da üretiminde Dünya Sağlık Örgütü tarafından ”muhtemel kanserojen” olarak rapor edilen glifosat kullanılmış sebze ve meyvelerin “doğal” kabul edildiğini biliyor musunuz? Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri […]

Duayen tavukçuyu kaybettik

Lassa Ahmet hayatını kaybetti Bolu’nun renkli simalarından nam- diğer Lassa Ahmet olarak bilinen Ahmet Uslu(70) hayatını kaybetti. Lassa Ahmet Ağabeyimiz yaklaşık 20-25 yıl önce, uygun böbrek bulabilmek ve böbrek nakli olabilmek için uzun bir süre Rusya’da kalmıştı. Rusya’da böbrek nakli olduktan sonra uzun süreden beri sağlığına kavuşmuş olarak yaşayan, Tavukçuluk sektörünün duayenlerinden Lassa Ahmet Uslu, […]

Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri başvuruları 31 Mayıs’ta son bulacak

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN) ile Thomson Reuters Vakfı’nın geleceğimizi tehdit eden gıda ve beslenme konusuna ışık tutmak için düzenlediği “Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri” başvuruları 31 Mayıs’ta sona erecek. Kazananın 10 bin euro ile ödüllendirileceği yarışmanın sonuçları BCFN’in 9’uncu Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu’nda açıklanacak. Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri başvuruları 31 Mayıs’ta son bulacak […]

Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği

    2 Mayıs 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30409 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: VETERİNER HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ülkemizin ihtiyacı olan uzman veteriner hekimleri yetiştirmek amacıyla düzenlenecek uzmanlık eğitimi ve uzmanlık belgelerinin verilmesi ve Veteriner Hekimliği Uzmanlık […]

Tavuk Hastalıkları Tartışıldı

  Tavuk Hastalıkları Tartışıldı YUM-BİR Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nde Ankara’da Türkiye’de tüm Veterıner Hekimlerle tavuk hastalığının tetbirleri ve önerileri değerlendirildi görüşmeler devam ediyor.

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |