ARICILIK

TVHB: Arı Varsa Hayat Var

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) 20 Mayıs 2020 “Dünya Arı Günü” vesilesi ile bir açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 20 Aralık 2017 tarihinde aldığı kararla 20 Mayıs “Dünya Arı Günü” olarak ilan edilmiştir. Dünya Arı Günü’nün amacı; arıların ve diğer tozlayıcıların insanlık ve dünyamız için taşıdıkları önemin hatırlatılması, bu konuda bir farkındalık oluşturulması ile, […]

Arı Çalıştayı (VetArı 7) Kırıkkale’de gerçekleşti

Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde, Kırıkkale Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte organize edilen “Arı Çalıştayı (VetArı 7)” 21 Ekim 2019 tarihlerinde Kırıkkale’de başarıyla gerçekleştirildi. Çalıştay; teorik ve uygulamalı eğitim kapsayacak şekilde planlanmıştır. Çalıştayın Teorik kısmı Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Dersliğinde yapılmıştır. Çalıştayın açılışında Veteriner Fakültesi Dekanı […]

Yiyecek derin dondurucuda nasıl saklanır?

Sebze ve meyvenin tazesinin bollaştığı yaz mevsimiyle birlikte besinler taze taze tüketilirken bir yandan da kışın da tüketilebilmeleri için uygun koşullarda saklanır. Anadolu’da yüzyıllardır çeşitli yöntemlerle yapılan kışlık yiyecek depolanması, gıdaların uzun süreler korunabilmesine imkân veren bugünün derin dondurma teknolojisiyle daha da kolay. Ancak sağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmeli? Hangi gıdalar […]

Arı Çalıştayı(VetArı6) Burdur’da yapıldı

IVSA ile birlikte organize edilen “Arı Çalıştayı (VetArı 6)” 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde Burdur’da başarıyla gerçekleşti.

2019 Yılı Gezginci Arıcılık Tedbirleri

Arı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: 2019 Yılı Gezginci Arıcılık Tedbirleri açıklandı. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu..

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.