GIDA

İngiltere ve Avrupa Birliği’nde sahte bal alarmı

AB komisyonu raporu satışta olan balların büyük bir kısmının sahte veya şüpheli olduğunu ortaya çıkardı.

Ramazan ayında neden her gün protein tüketmelisiniz?

Ramazan ayında beslenme ihtiyaçlarınızın karşılanması ve vücudunuzun gereksinim duyduğu tüm vitamin ve mineralleri almanız önemlidir. Oruç tutarken sağlıklı ve dengeli beslenmeniz tüm ramazan ayınızı bedenen sağlıklı geçirmenize büyük katkı sunar. İşin sırrı, beslenme ihtiyaçlarınızı iftar, gece yemeği ve sahura göre yüksek ve kaliteli yiyecekler tüketmeye odaklamanızdadır. Ramazan boyunca her gün protein tüketmek birkaç nedenden dolayı […]

Ocak ayı için gıda ve içecek sektöründe dış ticaret fazlası %21 geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Dış Ticaret Verileri baz alınarak Agrimetre tarafından hazırlanan TGDF Dijital Veri Paneli’ne göre 2023 yılının ilk ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 2,2 milyar dolar ihracat, 1,9 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. 01 ile 23 fasılları arasındaki tüm GTIP kalemleri ile 29. ve 35. fasıllardan seçili ürünlerin dahil edildiği hesaplamalara göre, […]

Taze domates ihracatındaki yasak kaldırıldı

Taze domates ihracatına 3 Mart 2023 tarihinde getirilen ihracat yasağı, sektörden gelen itiraz üzerine 3 gün sonra kaldırıldı. Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörlerinin ihracat şampiyonu domates ve domates türevli ürünler sektörü, 1 milyar dolarlak ihracatın yolunu açan kararı memnuniyetle karşıladı. Domates sektörünün 2022 yılında 377 milyon doları taze domates olmak üzere 980 […]

Gıda Tüketimimiz Farklılaşırken

Günümüzün küreselleşen dünyasında, genelde standartlaşan gıda tüketimi, bu kez “tüketici tercihleri” nedeniyle değişim göstermektedir.

Geçtiğimiz yıl en çok buğday Rusya ve Ukrayna’dan ithal edildi

Kasım ayında yapılan 317,6 milyon dolarlık buğday ithalatının da 221,3 milyon doları Rusya’dan (%69,7), 93,2 milyon doları ise Ukrayna’dan (%29,3) geldi.

Uluslararası 7. Gıda Guvenligi Kongresi kapanış bildirgesi yayınlandı

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi “Bugün ve Gelecekte Güvenli Gıda” sloganı ile 3 – 4 Kasım tarihlerinde, İstanbul’da yapılmıştı.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.