GIDA

Araştırmacılar yumurta kabuğundan hızlı salmonella testi için yeni bir yöntem geliştirdi

Salmonella, gıda kaynaklı enfeksiyonlara neden olan oldukça dayanıklı bir zoonotik patojen ve gıda güvenliği için de çok büyük bir tehlike oluşturuyor.

İngiltere’de azalan yumurta üretimine İtalyan üreticisi desteği geldi

İngiltere’nin büyük market zincirleri, ülkede azalan yumurta üretimini İtalyan yumurta üreticilerini kullanarak doldurmaya çalışıyor.

Yapay ete rağbet dibe vurdu

Dünyanın bir numaralı bitkisel et üreticisi Beyond Meat’in hisse fiyatları geçtiğimiz yıldan beri düşüşüne devam ediyor.

Tüketici, tavuk etinde yapılan sahteciliklerden nasıl korunabilir?

Son yıllarda tavuk ürünleriyle ilgili sahtecilik vakaları artmıştır. Bu sahtecilikler, hem tüketici hem de halk sağlığına zarar verme potansiyeline sahiptir.

Türkiye her yıl 18,1 milyon ton gıda israf ediyor

Dünyadaki gıda israfının %61’i, Türkiye’de gerçekleşen gıda israfının ise %42’si evlerde çöpe giden yiyeceklerden kaynaklanıyor.

İngiltere ve Avrupa Birliği’nde sahte bal alarmı

AB komisyonu raporu satışta olan balların büyük bir kısmının sahte veya şüpheli olduğunu ortaya çıkardı.

Ramazan ayında neden her gün protein tüketmelisiniz?

Ramazan ayında beslenme ihtiyaçlarınızın karşılanması ve vücudunuzun gereksinim duyduğu tüm vitamin ve mineralleri almanız önemlidir. Oruç tutarken sağlıklı ve dengeli beslenmeniz tüm ramazan ayınızı bedenen sağlıklı geçirmenize büyük katkı sunar. İşin sırrı, beslenme ihtiyaçlarınızı iftar, gece yemeği ve sahura göre yüksek ve kaliteli yiyecekler tüketmeye odaklamanızdadır. Ramazan boyunca her gün protein tüketmek birkaç nedenden dolayı […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.