GIDA

İklim Değişimi Gıda Krizleri Getirebilir mi?

Almanya’da sıcaklıkların 1881-2021 yılları arasında yıllık ortalamalardan sapmaların seyrine bakıldığında işin önemi ve ciddiyeti daha iyi anlaşılıyor.

 Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu “Balıkçılığının Durumu 2022” raporunu yayınladı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu (GFCM) Akdeniz ve Karadeniz Balıkçılığının Durumu 2022’nin (SoMFi2022) son yayınını paylaştı. 2022 raporu, özellikle çok taraflı yönetim planlarına dahil edilen ana türler için bölgede aşırı avlanmanın azaldığını tespit etti. Bununla birlikte, ticari türlerin yüzde 73’ü hala aşırı avlanıyor ve avlanma baskısı, geçmişte olduğundan daha […]

Gıda Mühendisleri Odası: Çocukların Sağlıklı ve Yeterli Beslenmesi Önceliklidir Ertelenemez!

“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” sebebi ile, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak önem verdiğimiz ve çözüme ulaşılmadığı takdirde, telafisi imkânsız kayıplara yol açacak bir sorunu dile getirmek istiyoruz.

Gıda Perakendecileri Başkanı: “Kırsalda yaşamayı özendirici tedbirlere acil ihtiyaç vardır.”

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, konuşmasında önemli açıklamalar yaptı.

Bitki Bazlı Balıklar Geliyor

2050 yıllarında genel gıda gereksiniminin %70, deniz ürünleri talebinin ise %100 daha fazla olacağı tahmin edilmektedir.

Gıda Kontrol Laboratuvarları için kapsam değişiklikleri Resmî Gazete’de

arım ve Orman Bakanlığı tarafından “Gıda Kontrol Laboratuvarları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”,

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi geniş bir katılımla gerçekleşti

Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nin 7.’si İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.