Yumurta Kabuğu Rengi ile Hastalığa Direnç
PhD öğrencisi Tom Berghof, beyaz yumurta tavuklarından bulunan geniş spektrumlu, doğal antikorların fonksiyonları ile ilgili çalışmalarında
PhD öğrencisi Tom Berghof, beyaz yumurta tavuklarından bulunan geniş spektrumlu, doğal antikorların fonksiyonları ile ilgili çalışmalarında
Gıda israfı ve bilinçli gıda tüketimi konularında çocukları ve ailelerini bilinçlendirmeyi hedefleyen “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi, Brandverse Awards’ın Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü kapsamındaki “İsrafla Mücadele ve Geri Dönüşüm” kategorisinde “Bronz” ödül aldı. Toplumsal yatırımlarında ”Sürdürülebilir Gıda” konusuna odaklanan Banvit BRF’in “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi, Marketing Türkiye ve BoomSonar tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Brandverse Awards […]
Corona salgını ve ülkemizin yaşadığı deprem felaketi nedeni ile ertelenmek zorunda kalan Bilimsel Tavukçuluk Derneği Uluslararası Kongresi’nin 8-11 Mayıs 2024 tarihinde yapılması planlanıyor. Bilimsel Tavukçuluk Derneği ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği kongre için yeni duyurular önümüzdeki zamanlarda yapılacak.
Neredeyse yazılı tarih ile yaşıt olan tavukçuluk tarihi, hemen her dönem dünyanın çeşitli bölgelerinde önemli bir geçmişe sahiptir. İnsanlar binlerce yıldır tavukları hem besin hem de yumurta kaynağı olarak değerlendirmiştir. Bu kısa yazıda, dünya tavukçuluk tarihine çok kısa da olsa bir göz atacağız ve önemli kilometre taşlarını keşfedeceğiz. 8000 yıllık bir gelişim Tavukçuluk tarihi kökenlerini […]
Dünya kanatlı eti sektörü, sürdürülebilir üretim koşullarını her yıl daha da ileri taşımak için çalışmalarını devam ettiriyor.
Biyogüvenlik nedir? Maryland Üniversitesi Uzatma Birimi’ne göre, biyogüvenlik, kümes hayvanlarında hastalık oluşturan organizmaların girişini ve yayılmasını önlemek için kullanılan prosedürleri ifade eder. Hastalık sürüye nasıl girer? Hastalık, bir konak veya taşıyıcıya temas veya yakın temas yoluyla yayılır. Taşıyıcılar, patojenleri bir konaktan başka bir konağa aktaran organizmalardır. Genellikle insanlar en yaygın taşıyıcılardır ve patojenler transfer yoluyla […]
Altlığa yumurtlama ciddi sorun olmanın yanı sıra çiftlik kârını da azaltır. Zemin yumurtalarını birinci sınıf yumurta olarak satılmaz, bu nedenle karlılık daha düşüktür.