YAZARLAR

Sürü Yoğunluğunun Etlik Piliç Üretim Parametrelerine Etkileri

Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde üretimi ve verimi etkileyen en önemli stres faktörlerinden biri olan sürü yoğunluğunun etkileri göz ardı edilmemelidir.

Kanatlı Yetiştirmede Alternatif Su Dezenfeksiyon Yöntemleri

Su kaynaklarını, UV ışığından Hidrojen peroksit kullanmaya kadar sterilize etmek için birçok yöntem bulunmaktadır.

Broilerlerde Campylobacter Azaltılması

Avrupalı bir araştırma konsorsiyumu kesim öncesi broiler piliçlerde Campylobacter yaygınlığını azaltmak amacıyla…

100 Maddede Tarım Politikası

Tarım politikası konusunu kendi değerlendirmelerimle, anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Çapraz Kontamine Gerçeği – Salmonella

BEYAZ VE KIRMIZI ETİ BİRARADA HAZIRLAMA! ÇAPRAZ KONTAMİNE GERÇEĞİ SALMONELLA Dr. Can DEMİRVeterier Hekim, GLADER Başkanı TÜRKAK adına yaptığım Gıda Üretim tesisi ziyaretlerinde ve özel hijyen denetim gözlemlerimde zaman zaman kanatlı karkas ve ürünleri ile yapılan parçalama işlemlerinde kırmızı etle aynı ortamın kullanıldığını ve hatta doğrama plastiğiyle ekipmanların dahi ortak kullanılabildiğini çok istisnada olsa görmekteyiz.Bu […]

Tavuk Bağırsak Sağlığının Korunması

Bağırsak sağlığı beslenme, mikrobiyoloji, immünoloji ve fizyoloji gibi disiplinlerin önemli bir rolü olan girift ve karmaşık bir alandır.

Et Tavukçuluğunda Alternatif Yetiştirme Sistemleri

AB başta olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ilişkin olarak bazı hassasiyetler dikkate değer ölçüde artmıştır ve artmaya devam etmektedir.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.