YEM & KATKI

Yemlerin kontrolünde AB uyumu!

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yemlerin kontrolü için numune alma ve analiz metotları kriterlerini, AB mevzuatına uygun olarak yeniden belirledi.   Bakanlık tarafından hazırlanan Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik, 21 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.   Yönetmeliğin kapsamı   Yönetmelik ile;   […]

Ayçiçeği kesin alım fiyatları belli oldu

      Ayçiçeği kesin alım fiyatları belli oldu     Yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı ton başına bin 665 lira, yüzde 45 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı bin 779 lira olarak belirlendi.     Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatının […]

Üst Yönetim başarı ödülü Pınar Kanat’a verildi

Uluslararası premiks fabrikaları arasında üstün başarı ödülü Kartal Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Kanat’a verildi. Uluslararası premiks dünyasının önemli ödülünü alan Pınar Kanat “Ülkeme getirdiğimiz bu ödül tüm sektörümüze armağan olsun”dedi. Pınar Kanat 2015 yılında ise çevreci ödülünü almıştı.   Çiftlik Dergisi olarak Pınar Kanat’ı kutlar başarısının devamını dileriz.    

Dünya Soya Durumu

      Ekim 2016 – 2016/17 Sezonu Görünümü     Uluslararası Hububat Konseyi, IGC; 27 Ekim 2016 tarihli son raporunda, 2015/16 sezonu sonunda 315 milyon ton miktarda gerçekleştiğini tahmin ettiği dünya soya fasulyesi üretiminin, Temmuz 2016/Haziran 2017 döneminde, 29 Eylül 2016 tarihli öngörüsünden 3 milyon ton ve 2015/16 sezonundan 17 milyon ton yüksek, 332 […]

Dünya Mısır Durumu

    Ekim 2016 – 2016/17 Sezonu Görünümü     Uluslararası Hububat Konseyi, IGC; 27 Ekim 2016 tarihli son raporunda, 2015/16 sezonu sonunda 971 milyon ton miktarda gerçekleştiğini tahmin ettiği dünya mısır üretiminin, Temmuz 2016/Haziran 2017 döneminde, 29 Eylül 2016 tarihli öngörüsünden 8 milyon ton ve 2015/16 sezonundan 64 milyon ton yüksek, 1.035 milyon ton […]

5.Dünya Yem ve Gıda Kongresi

    SERDAR KONURALP ( Antalya’dan Bildiriyor)       5.Dünya Yem ve Gıda Kongresi’nde Oturumlar            19 Nisan 2016 09:00 – 10:45 SALON 1 OTURUM 1 – SÜRDÜRÜLEBILIRLIK Moderator: Ruud Tijssens, President, FEFAC 09:00 – 09:15       Sürdürülebilirliğe İlişkin Zorlukların Üstesinden Gelinmesi – 2050 Konuşmacı: PROF. DR. LEO DEN HARTOG […]

5.Dünya Yem ve Gıda Kongresi’nde Kartal Kimya Semineri

    SERDAR KONURALP (ANTALYA’DAN BİLDİYOR)   5.Dünya Yem ve Gıda Kongresi     5.Dünya Yem ve Gıda Kongresi bugün saat 15.00’te The Maritim Pine Beach Resort Hotel Antalya Belek’te başlayacak.         5.Dünya Yem ve Gıda Kongresi’nin katılımcıları dün otele gelerek kongre hazırlıklarına başladılar.   KARTAL KİMYA SEMİNERİ     Kongre başlamadan […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |